Stengt (men meirope) 24/9, frå 9.00-15.00

Biblioteket må dessverre halda stengt fram til 15.00 tysdag 24. september, grunna sjukdom.

Eventyrlysten i ferien?

Anten du har reiseplanar eller ikkje kan du reise vekk i forteljingar om eventyrlege og fantastiske ferder ut i verda. Her får du lesetips som forfattar Geir Follevåg har funne i den digitale samlinga til Nasjonalbiblioteket – som atpåtil ikkje veg noko i kofferten.

Eventyrlysten i ferien?

Opningstider sommar

I sommar har vi reduserte opningstider. Har du meiropekort kan du bruke biblioteket som vanleg unntatt i veke 29.
OSB! Vi må stenge alle dører i veke 29.

Les meir »

Byssan tull? Om barn og søvn.

Har du tenkt på at søvn gjer at ein blir lada som mobilen? Om ein ikkje ladar nok, kan ein rett og slett gå tom for batteri. Visste du at søvn skyl hjernen og kroppen vår for avfallstoff, eller at å sove på dagen for å ta att tapt søvn natta før, er det same som å stele søvn frå natta etter?

Her får du gode råd om barn og søvn frå psykologspesialist, PhD og somnolog Ane Wilhelmsen-Langeland.

Les meir »
Byssan tull? Om barn og søvn.

Låner du e-bøker på biblioteket?

Frå 1. juli 2019 kan du berre bruke BookBites-appen til å låne e-bøker og digitale lydbøker frå biblioteket vårt. Du kan du ikkje lenger nytte eBokBib til å låne frå oss.

Les meir »

Korleis får du barnet til å sove?

Gode råd om barn og søvn er av og til dyre. Her får du nokre heilt gratis.

Les meir »
Eit spedbarn i djup søvn. Foto

Kva er miljøstatus hos meg?

Ferske tal frå "Hold Norge rent" viser at over 40 000 frivillige deltok i strandryddeveka i vår. 46 tonn avfall vart samla inn ved 1350 ulike aksjonar. Sjekk også den gratis appen frå miljøstatus.no for å finne anna informasjon om miljøet der du er akkurat no.

Les meir »
Kva er miljøstatus hos meg?